LLIGA CATALANA / CAMPIONAT DE CATALUNYA PER EQUIPS

TEMPORADA 2017-2018

ACTUACIÓ DELS EQUIPS DEL CLUB D'ESCACS CONGRÉS

* * * EN CONSTRUCCIÓ DURANT TOT EL TORNEIG * * *

 

A més de les cròniques d'aquesta web, també teniu els de la web oficial del Club, i a més també teniu enllaços a dos Blogs on es parla d'aquest campionat i de l'actuació dels diferents equips del Congrés:

Web oficial del Club

Blog oficial del Club.

Héctor Hernández

Joan Codina

 

 

   Congrés "A": 1a Divisió Catalana grup I.  Aquesta temporada l'equip compta amb algunes baixes rellevants, però també recuperem en Rubén Hernández, el nostre flamant primer tauler. Esperem que sigui suficient per mantenir al categoria i, si pot ser, qui sap si aspirar a quelcom més. Els rivals són tots més forts que nosaltres, a priori, però el Congrés al Per Equips dóna el 200% del seu nivell. Ja ho veurem.   

   Congrés "B": Primera Provincial Barcelona grup VII.  Acaba de baixar, i aspira a recuperar la categoria perduda, però cada vegada els rivals són més forts. A veure si ho aconsegueixen. 

   Congrés "C": 2a Provincial Barcelona grup VII. Toca recuperar la categoria perduda l'any passat.

   Congrés "D": 2a Provincial Barcelona grup I.  Amb ganes de pujar, a veure si aconsegueixen avançar el C i pujar ells. Il·lusió no els en falta. Esperem que, com a mínim, no pateixin per mantenir la categoria. 

   Congrés "E": 3a Provincial Barcelona grup IX.  Ha d'aspirar a intentar pujar, però l'important és formar-se i aprendre'n força. 

   Congrés "F": 3a Provincial Barcelona grup X.  Han d'agafar rodatge, i aprendre'n molt.

   Congrés "G": 3a Provincial Barcelona grup IV.  Han d'agafar rodatge, i aprendre'n molt.

 

 

 

CRÒNIQUES I IMATGES DEL CAMPIONAT PER EQUIPS DEL CONGRÉS "A" i "B"

Els resultats ronda a ronda

Aquest és el quadre oficial del torneig. Primera  Divisió Catalana, grup I
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Punts S/B Clas.  
1 LLINARS 1 0 0 0         1 2 6-8
2 MARAGALL 0   0.5 0         0.5  1 2 6-8
3 GRAMENET 1 0.5           0 0 1 2.5 5
 4  SANT MARTÍ 1 1         1 0 0   3 4
5 CONGRÉS 1         0 0 0 0   1 9
6 BARCELONA         1   1 1 1 1 5 1
7 REUS DEPORTIU       0 1 0   0   1 2 6-8
8 ESCOLA SALOU     1 1 1 0 1       4 2
9 CASTELLDEFELS   0.5 1 1 1 0         3.5 3
10 BANYOLES 0 0 0     0 0       0 10

 

Aquest és el quadre oficial del torneig. Primera Provincial de Barcelona. Grup VII
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Punts S/B Clas.  
1 CATALUNYA D 1 0 0 0         1 2 6
2 COMTAL B 0   0 0.5         0 1 1.5 7-9
3 LA LIRA B 1 1           1 1 1 5 1-2
 4  ESPLUGUES 1 0.5         0 0 0   1.5 7-9
5 CONGRÉS B 1         1 1 1 1   5 1-2
6 ATENEU COLON C         0   0 0 0 0 0 10
7 TRES PEONS D       1 0 1   0.5   0.5 3 3-4
8 IDEAL CLAVÉ B     0 1 0 1 0.5       2.5 5
9 ATENEU BARCELONÈS   1 0 1 0 1         3 3-4
10 SANT BOI C 0 0 0     1 0.5       1.5 7-9

        

 

    I tot seguit les cròniques i fotografies ronda a ronda. Moltes gràcies als nostres col·laboradors, l'Emili López, tant a ell com als que, des de l'anonimat, ajuden a confeccionar aquestes cròniques i fotografies.

 

Si feu click a les imatges, les veureu a mida més gran

 
  Ronda 1 Ronda 2 Ronda 3 Ronda 4 Ronda 5 Ronda 6 Ronda 7 Ronda 8 Ronda 9  
 
 

1a. Ronda: 21/01/17
Congrés  2 - 8  Barcelona
Congrés B  7 - 1 Ateneu Colon C

INICI DESIGUAL DELS EQUIPS DEL CONGRÉS

  Ja comença una nova temporada. Aquesta està marcada per les variacions de categoria que hi hagué l'any passat. L'A aspira, un any més, a mantenir-se a Primera Catalana, una categoria cada vegada més cara i amb rivals més forts. És un luxe i un honor poder mantenir-nos dins aquesta categoria. Només cal veure l'Elo dels equips rivals per comprovar-ho. Enguany recuperem el Rubén, però per contra, per causa de compromisos familiars i problemes de salut, perdem alguns jugadors titulars d'altres anys. O sigui, que ja veurem com anirà. Afegir també un record per un component, no de l'A, sinó del C, un soci molt carismàtic que recentment ens ha deixat per sempre i que enguany no podrà defensar els colors del seu estimat Congrés C. Ens referim al Josep Manuel Gómez, a qui tant trobem a faltar, i més en aquesta competició, que mai no es perdia.

  A la primera ronda del primer equip, un rival molt fort, el Barcelona, que s'ha presentat amb un GM, un MI, quatre MF i dos MC i amb 100 punts d'Elo de diferència a cada tauler, com a mínim. Això ajuda a entendre el repàs que ens han donat i que arrencar ni que sigui unes taules ha tingut molt de mèrit. Ben aviat s'han posat amb un 0-3, gràcies a les derrotes de Tejero, Sadurní i Sagués. La resta han aguantat més estona. Destacar el mèrit del Pere Martínez, en aconseguir unes taules molt treballades contra el MI Àngel Martín, per cert, ex-jugador del nostre club. També destacar la victòria del Carlos Alonso en una partida bastant moguda, i les taules de l'Héctor. No s'hi ha pogut fer més. A veure si a la propera ronda tenim més oportunitats.

  El segon equip, en canvi, ho ha tingut tot de cara i no ha patit gaire. Individualment, alguns han patit més que d'altres, però el cert és que ben aviat s'ha vist que el matx es guanyaria, ja que teníem moltes partides amb avantatge. Al final, fins i tot les que teníem més complicades s'han anat capgirant i s'ha acabat guanyant per un contundent 7-1. L'anècdota o polèmica de la jornada ha estat a la partida del Codina, on el seu rival ha fet una jugada il·legal, que algú del públic li ha recriminat, cosa que no podia fer. Un cop restablert l'ordre, el rival ha tornat a cometre una il·legalitat, ja que ha mogut una peça diferent, cosa que no podia fer ja que havia de moure la peça que havia tocat inicialment. Segons el reglament, amb dues il·legalitats es perdia la partida, però en Codina, tot fent gala del seu fair play, li ha permès continuar la partida, que ha durat unes poques jugades més fins que finalment el seu rival ha hagut d'abandonar.

  Ja veurem la setmana que ve al Tres Peons, un rival bastant més complicat, què tal anirà. 

 

Crònica del Congrés C, per Emili López.

Peón Doblado C  1 - 7  Congrés C

  Vull dedicar les primeres línies al  Sr.  Josep Manuel Gómez. Malauradament, ja no contarem mai més amb la seva presència, estima i lliurament. Una abraçada ben forta i molts ànims de cara al futur a tots els seus familiars, amic i coneguts.

Abans de l'encontre

  Aquest any, a més de ser cronista seré el delegat. He vist molts mestres fent de delegat: En  Paco, en Marco, el  Sr.  Mas,  Herrerias, el  Sr.  Gómez,  l'Héctor,  l'Andreu..., però sempre em quedarà en el record unes paraules que va dir  l'Andreu  Herrerías. "El delegat del tercer equip és un delegat dur". És veritat, en el temps que porto de la història del club aquest delegat ha hagut d'afrontar equips, on la mitjana d'Elo dels rivals ha estat superior a l'equip que portava. Sempre ha resistit tenint temporades en què l'equip pujava. Aquest any per sort serà diferent i estem en un grup igualat i tenim un equip fort. "És arribar i moldre".

L'encontre

Un 5-1 es resumeix  de pressa  i amb alegria. El primer en acabar ha estat el nostre Andreu  Herrerias,  que ha fet servir els seus coneixements com a alumne avançat. He mirat la partida i tota estona  l'1 a 0 estava en el sac. En  Nigalitze  per la seva banda ha fet bandera dels seus coneixements de les obertures i ha guanyat peça només començar, i després ha guanyat contundentment; molt bé, campió. El nostre jove jugador Jon  ha guanyat de manera meritòria un final complicat de torres amb peça de més. 3-0 ràpid i contundent. Les partides del  Pablo, Marcelo  i un servidor han estat més igualades. Així i tot, amb una destresa posicional, en Pablo ha sabut guanyar una partida estratègica. El seu rival ha hagut de rendir-se, ja estava fet. En  Marcelo, per la seva banda, ha lluitat molt bé amb una posició oberta com li agraden amb ell, però al final ha perdut. Finalment quedava la meva partida on, sincerament, he anat a remolc. Ha estat molt tancada on jugaven els cavalls i per tant posició de paciència i de pensar, pensar, pensar i pensar. Al final només em quedava 1 minut i escaig, però el meu rival es posa nerviós en un final on tenia la paella pel mànec. Total, que he guanyat perquè s'ha descuidat de la seva torre. "Així també s'hi val, eh!".

L'anècdota

Els escacs és un esport noble, però hi ha jugadors que la "lien". El que la "lia", la "liarà" sigui ara, abans o després. Per tant, nosaltres, com ha jugadors, hem de jugar com sabem i, si cal, parlar. Parlem amb l'àrbitre o delegat.

Conclusió

Una victòria contundent que dóna moral a l'equip i dóna un cop ferm a la porta del nostre grup de  2a  Provincial.

Emili López.

Unes fotos del Congrés A i B a llurs enfrontaments, on es pot veure el retorn del Rubén com a primer tauler del primer equip. La curiositat dels resultats de la jornada està al matx Hortenc - Congrés E, de Tercera Provincial. Es juga a 4 taulers, però el resultat ha estat, per més increïble que sembli, 1-0 (!!). Resulta que tant l'Hortenc com el Congrés E han alineat només un jugador al primer tauler i han deixat vacants els altres tres taulers, i d'aquí el sorprenent resultat.

* * *

2a. Ronda: 28/01/17
Reus Deportiu  6.5  -  3.5  Congrés
Tres Peons D  1  -  7  Congrés B

NOVA DERROTA DEL PRIMER EQUIP I NOVA VICTÒRIA DEL SEGON

   Avui el primer equip tenia un desplaçament llarg, a Reus, a veure si podia aconseguir quelcom de positiu. Per compromisos personals no he pogut jugar allà i he jugat al B. En substitució meva s'ha desplaçat en Povoa, que ha fet un excel·lent paper, ja que ha vençut el seu enfrontament. 

   L'equip reusenc era més fort que nosaltres a tots els taulers, o sigui que ja se sabia que es patiria. I així ha estat, ja que s'han imposat per un contundent 6.5 a 3.5. Només han vençut en Povoa i en Montes, amb unes taules de Rubén, Bielsa i Sagués. Tota la resta han estat derrotes. Com que no hi he pogut anar no us puc donar detalls de l'encontre.

   El segon equip jugava a casa del Tres Peons D. Al començament, hem patit una mica ja que els nostres delegats no apareixien. Finalment, han arribat a temps, justet però han arribat. 

   L'enfrontament d'avui al Tres Peons D era una mica especial per mi. Aquí va ser on l'any passat vaig veure jugar al Josep Manuel Gómez per darrer cop, en l'enfrontament del seu tercer equip contra el nostre segon equip. I també ho ha estat perquè justament aquesta setmana ens ha deixat per sempre el nostre soci i company Antoni Moranta, que havia estat durant molts anys jugador d'aquest segon equip. A tots ells un record en aquest dia tan especial. Volia haver-los dedicat la victòria personal d'avui, però com que no ha pogut ser, els dedico la de l'equip B que tots dos jugadors van defensar en algun moment durant la seva trajectòria. Descansin en pau.

   Passant a l'encontre en sí, el nostre equip era una mica superior en Elo als nostres contrincants. I així s'ha fet palès ben aviat. En Codina ha estat arribar i moldre, al poc de començar ja havia guanyat. No m'ha donat temps ni de fer-li una foto, hahaha. Tot seguit, em sembla que en Sorribas, en Bañon i en Tort han guanyat llurs enfrontaments gairebé a la vegada. Dic "em sembla" ja que jo tenia una partida força complicada i havia d'estar tota l'estona pensant i pendent d'ella. Tan complicada se m'ha posat que, després d'algunes imprecisions, he hagut d'abandonar. Així que ens hem posat 1-4. La resta de partides o estaven igualades o una mica millor. L'Andreu s'enfrontava contra la jove promesa Víctor Moreno, que li ha donat força guerra i ha desplegat un joc de força qualitat, però l'ha acabat guanyant. També en Javi i en Lucas han acabat vencent llurs enfrontaments i hem acabat amb un contundent 1-7.

  Ja veurem què tal anirà a la propera ronda.  

 

Crònica del Congrés C, per Emili López.

Congrés C  4.5 - 1.5 Agustí C

Abans de l'encontre

Com cada any, ens retrobàvem de nou, però aquest cop he entrat abans a fer les tasques administratives de preparar-ho tot per poder jugar. 23 +1 ok +1+1+1 ok ok ok +1 ok +1+1+1 ok ok ok. No és codi Morse ni res per l'estil, estimat lector, és un codi per preparar els rellotges.

L'encontre

Un 4 ½ a 1 ½ avui, dur, sofert, contra uns dels rivals que havia analitzat que ens posaria les coses difícils, l'Agustí. El primer a acabar ha estat un servidor, ha perdut la partida (després no estava tan clar). M'he rendit pensant-me que era mat imparable. Després, quan el rival m'ha fet veure que no estava clar, se'm queia el món al cel. A partir d'aquí, les partides eren taules i la del Pablo estava en avantatge. A l'estona (després en l'anècdota m'esplaiaré) miro que estan molt igualades. El Sr. Sáez em pregunta: que fer? La seva partida estava molt igualada. Les altres eren molt igualades (la partida Nigalidze una mica pitjor). Jo li dic que continuï, a l'estona que demani taules (Pablo havia fet taules) i que continuï, que forci, així de clar XD. El primer a donar-nos un respir ha estat Jon que ha guanyat una partida molt meritòriament. Després Sapiña demostrava la seva veterania catalogada amb una partida posicionalment perfecta. Li faig senyes a Carlos perquè anaven bé. Nigalitze aprofitava les errades del seu rival en un final de cavalls (complicat) i guanyava. Ràpidament li dic al Sr. Sáez que jugui tranquil que tenim el matx guanyat.

L'anècdota

Després de perdre per oblidar la derrota, m'han explicat com pujar la partida a la web i he volgut jugar una partida amistosa. Mentre estava jugat la partida amistosa, el Sr. Sáez em deia que havia d'estar amb l'equip mirant què passava, ja que el matx estava molt igualat. Tota la raó del món: l'encontre estava 1 a 0 perdent i el meu equip em necessitava en cas de demanar taules, la meva anàlisi etc. Ha estat una errada de delegat principiant que no tornarà a passar.

Conclusió

Dos equips durs com el Peon Doblado i l'Agustí han estat guanyats clarament. El camí serà dur, intens, però amb aquest equip a l'esquena no s'ha de preocupar un de res.

Emili López.

Unes fotos de l'encontre Tres Peons D - Congrés B, marcat inevitablement pel record als nostres socis Josep Manuel Gómez i Antoni Moranta.

* * *

3a. Ronda: 04/02/17
Congrés  3 - 7  Escola Salou
Congrés B  5.5  - 2.5    Ideal Clavé B

NOVA DERROTA DEL PRIMER EQUIP I NOVA VICTÒRIA DEL SEGON, PERÒ AMB MÉS LLUITA

   Aquesta setmana els dos primers equips han repetit actuació: derrota contundent de l'A i victòria contundent del B. Però el cert és que els resultats finals enganyen una mica. El primer equip ha perdut contra un rival que ens superava en mínim 100 punts Elo a cada tauler, amb dos GM, un MI i tres MC. Ben aviat s'han posat 0-3, amb les derrotes de Sadurní, Bielsa i Alonso, però tot seguit en Montes ha vençut el seu enfrontament, en Mario, que ens reforçava pel darrere, s'ha imposat en una partida amb molta lluita, i simultàniament, l'Héctor ha perdut. I amb això ja estàvem 2-4. En Fermí Tejero ha guanyat un difícil final de partida contra la MI Tatjana Plachnikova i en Rubén perdia la partida contra el GM Arthur Kogan, 3-5. En Sagués ha perdut la seva partida i en Pere Martínez, en un llarg final de peons i alfil contra peons i cavall contra el GM Ruslan Pogorelov, ha acabat perdent. Final 3-7, però amb molta lluita, cap partida ha acabat taules.

  Pel què fa al B, els primers punts han caigut amb certa facilitat, amb victòries de Codina i Sorribas i derrota d'M.A. González, però la resta de partides, tret de la de Javi, no pintaven gens bé. En Javi s'ha imposat finalment i en Tort ha capgirat una partida força complicada i amb amenaces mútues i ha acabat donant escac i mat al seu rival. Ja estàvem 1-4. Les partides que quedaven no pintaven gaire bé. La clau ha estat en Bañon, que ha estat molt a la defensiva durant tota la partida, i en posició inferior. Al final ha aconseguit resistir l'atac del seu rival i ha aprofitat una badada per vèncer. En Lucas ha aconseguit unes taules en una posició molt inferior, i l'Andreu ha acabat perdent. Final: 5.5 a 2.5.

  A veure si la setmana vinent el B aconsegueix mantenir la ratxa positiva i l'A aconsegueix quelcom de bo a Castelldefels, un altre rival complicat. Ja ho veurem.

 

Crònica del Congrés C, per Emili López.

Tres Peons H -1 - 5 Congrés C

Abans de l'encontre

Viatge plàcid i tranquil cap al primer del nostre grup.

L'encontre

Un 5 a 1 contra el primer del nostre grup, un equip fluix d'Elo, però amb molta experiència a les seves espatlles. L'equip rival donava l'últim taulell al cantó nostre. Començàvem amb un 1 a 0 a favor i el primer a acabar tornava a ser jo. Em deixava una peça però ell no ho ha vist, ja que el meu rival cercava el mat. Nigalitze guanyava la seva partida on ell sí agafava la peça neta que li donava el seu rival. Pablo estava immens en la seva partida; peça, torre, peons i partida. Era en Paco? déjà vu? 4 a 0. En Carlos Sáez sempre demana taules, no les accepten i ell molt educadament després guanya amb solvència, és la seva tàctica i funciona. A Marcelo li ha tocat el rival tossut, que li ha acabat guanyant una partida molt igualada. Tranquil, ja guanyaràs, no passa res.

L'anècdota

El bon rotllo; al final hem jugat unes partides amistoses. En Jon m'ha guanyat les dues partides, com es veia venir. Nigalitdze ha pres el meu relleu i ha volgut continuar la meva partida (estava perduda, que consti en acta). Nigalitze ha guanyat la meva partida contra Jon fent trampes XD.

Conclusió

Setmana a setmana la moral del Congres C va prenent presència en tot el nostre grup.

Emili López.

Unes fotos dels equips A i B a llurs enfrontaments.

* * *

4a. Ronda: 11/02/17
Castelldefels  7.5  - 2.5    Congrés
Ateneu Barcelonès  3.5   - 4.5    Congrés B

NOVA DERROTA DEL PRIMER EQUIP I IMPORTANT VICTÒRIA DEL SEGON EQUIP

   Avui hem arribat a Castelldefels amb temps, per si de cas, per causa de la mitja marató que es disputava a Barcelona i que feia que alguns carrers estiguessin tallats, la qual cosa ha fet arribar tard alguns dels nostres contrincants, per increïble que sembli. 

   El matx es presentava, com sempre, força complicat, amb l'habitual diferència d'Elo en contra, que ens feia esforçar de valent. Aviat s'ha fet palès, ja que en Sadurní, en una partida complicada, en la que ha plantat cara al seu rival i ha lluitat de valent, ha comès una errada greu i ha acabat perdent la seva partida. En Montes, que també ha tingut una partida força moguda, també ha hagut de retre el seu rei. En Rubén, però, ha aprofitat una imprecisió del seu rival, el MI Marcelo Panelo, i s'ha apuntat el punt sencer. El marcador es posava 2-1 en contra, però amb expectatives d'aconseguir quelcom de positiu, ja que la resta de partides, tot i que inferiors, no estaven decidides ni de bon tros. Han anat passant les hores i, per desgràcia, els punts han anat caient a favor dels locals: Fermí Tejero, Oliver i Bielsa han hagut d'abandonar gairebé a la vegada: 5-1. A la resta de partides hi havia de tot: l'Héctor estava lluitant per aconseguir "enganyar" el seu rival, en posició molt inferior, l'Alonso tenia peça de menys a canvi de dos peons, el Pere Martínez estava superior, amb peó de més, però en un final força complicat, en Sagués estava millor. El primer en caure ha estat l'Héctor:  6-1. A continuació, la derrota de l'Alonso i la victòria del Sagués deixaven el matx ja decidit amb 7-2. En Pere Martínez no ha aconseguit trobar la continuació guanyadora i ha hagut de signar taules. 

  A veure la següent ronda què tal anirà.

  Pel què fa al B, ha aconseguit derrotar per la mínima un rival força complicat: l'Ateneu Barcelonès. Això fa que segueixi aspirant a pujar de categoria, amb el permís dels rivals complicats que encara li queden. Els primers taulers han patit la potència de joc dels rivals, però a partir del quart tauler, és a dir, l'M.A. (segons ell, diu que ha "robat" el punt, ell sabrà, hehehe...), és on s'ha decidit el matx, amb victòries de Mario, Javi i Tort. I no oblidem les importants taules del Sorribas.

 

Crònica del Congrés C, per Emili López.

Congrés C  3.5 - 2.5 Sant Joan Despí B

Abans de l'encontre

Terratrèmol de preparació i rebuda dels diferents rivals.

L'encontre

Un 3 ½ a 2 ½ a favor, "6 contra 6 i el Congrés guanya". Jo avui he jugat de primer tauler del D. He perdut contra el meu rival, el qual em deia que l'havia sorprès en la meva obertura de la Siciliana, li he donat un peó per doblar-lo fer canvi de dames ràpid. Aixecava  l'ull  i  al C en Nigalitze  havia guanyat. Seriosa la temporada del georgià. Mentre, en  Jon  feia de  Paco; segon  déjà vu?. Increïble el nostre jove jugador, el qual poc a poc li guanyava una peça, torre, peons i la partida. Anava tot molt bé la partida de Pablo, semblava a favor nostre, però  la del Codina s'enfosquia, s'enfosquia i al final perdia la seva partida; una llàstima. Al cap d'una estona, un somrient Pablo se m'acostava, havia guanyat, què esperàvem? Increïble els nostres dos primers taulells, puntuen de meravella. El  Sr. Sáez  em feia senyes i junts analitzàvem el matx. En Marcelo estava millor i ell també, però els rellotges pressionaven als nostres congressistes. Avisava al Marcelo que fes taules, millor, per tema de temps. Al cap d'una estona, en Carlos  guanyava qualitat i demanava les taules, que el jove rival acceptava. Finalment, en Marcelo no ha pogut amb el rellotge i ha perdut.

L'anècdota

Mariano, Paco i en Tito han ajudat amb la pujada de les actes a la web i amb els rellotges, grans companys. El nostre equip G està mantenint el seu talent dintre de la categoria. Els tocarà  lluny i un altre equip fort, des d'aquestes línies un ànim al nostre equip G. "Aquesta va per tu, Mariano", quin gran equip!!

Conclusió

El nostre equip ha tingut sorpresa, com a la ronda de l'Agustí, Elo fluix però rivals durs. La  primera  posició és nostra i serà dur i llarg mantenir-la, però aquest equip té  fusta per ser el 1r de grup.

Emili López.

Unes imatges de l'enfrontament del primer equip a Castelldefels, en una matinal molt intensa i unes partides molt disputades.

* * *

5a. Ronda:  18/02/17
Congrés   5.5  - 4.5   Llinars
Congrés B   6  - 2   Catalunya D

IMPORTANT I ÈPICA VICTÒRIA DEL PRIMER EQUIP. EL SEGON EQUIP SEGUEIX GUANYANT

  Important victòria del primer equip avui contra un dels rivals directes: el Llinars. La victòria ha estat èpica, molt treballada i emocionant. El Llinars s'ha presentat amb un equip jove i amb molt de futur per endavant. Per primera vegada els Elos eren relativament similars entre els dos equips i fins i tot en algun tauler érem superiors nosaltres. Hi ha hagut de tot: anècdotes, polèmica, tensió i emoció.

  Com anècdotes a destacar podríem citar-ne algunes de curioses: Per exemple, a l'inici del matx els jugadors rivals han al·lucinat amb algunes de les nostres instal·lacions: amb la ubicació dels lavabos, amb el futbolí, amb el nostre espectacular marcador analògic. De cop i volta, a mig encontre, les persianes comencen a baixar totes soles. Causa: L'Andreu tenia a la butxaca de darrere dels pantalons el comandament que els feia baixar i segons com seia les feia baixar. Ha passat dues vegades fins que, encertadament, ha decidit canviar-ne la ubicació. Sense deixar de banda les persianes, novament han tingut feina ja que el sol molestava els participants i les han hagut de posar en posició que no molestés. En fi, que els amants de les anècdotes avui han tingut feina.

  Ha començat amb unes taules de Sadurní i una victòria del Mestre Rubén contra el MF José Antonio Herrera. La resta de partides, no pintaven malament, tot i que en algunes la posició era molt "salvatge", és a dir, la típica partida que acabes guanyant o perdent. A destacar com a més "salvatges" les partides de Bielsa, Montes, Sagués, Alonso i Fermí. L'Héctor estava molt inferior, però la seva rival estava molt justa de rellotge. El Carlos Oliver, millor, però amb una posició molt tancada. En Pere Martínez s'esforçava en intentar aguantar amb dama de menys, compensada amb torre i peça.

  De cop, hi ha hagut el moment de polèmica: en Bielsa coronava una segona dama, i el seu rival li reclamava, encertadament, jugada il·legal, ja que en comptes de posar una segona dama hi posava una torre a l'inrevés i això no es pot fer. En contra del què pensava el seu rival, en Bielsa no perd la partida (recordem el què va passar fa algunes rondes amb en Codina), sinó que se li sumaven alguns minuts al rellotge rival i es corregia la il·legalitat. Després d'aquest moment de tensió i polèmica, en  Bielsa quedava amb un final millor, després d'haver passat per moments complicats (recordem que ha estat una partida "salvatge") i ha acabat guanyant.

   A partir d'aquest punt, he hagut de marxar, ja que tenia un compromís, o sigui, que no us puc explicar com ha estat el desenllaç final, però veient com han acabat les partides i com estaven quan he marxat, us puc ben assegurar que ha d'haver estat d'allò més emocionant. Pel què he aconseguit esbrinar, el matx es va allargar moltíssim. Hi hagué tres partides que fins i tot van necessitar una segona planilla per continuar apuntant jugades. Sembla que les de l'Héctor i en Carlos van decidir l'encontre ja que van forçar-les al límit, i a base de perseverar amb tenacitat van aconseguir apuntar-se el punt sencer. Una victòria no apta per a cardíacs, en resum.

  A nivell personal, he de dir que aquest mig punt d'avui ha estat balsàmic per mi, ja que després de quatre derrotes consecutives i d'haver comès errades importants en algunes d'elles, per fi he aconseguit puntuar, i a més amb un joc bastant bo. De fet, quan vaig posar la partida a l'ordinador, el mòdul d'anàlisi de partides es va avorrir molt ja que pràcticament no em va fer cap suggeriment de jugades millors, o sigui que el nivell que vam desplegat tots dos va ser bo. L'Andreu, quan he acabat la partida (tot i ser el primer en acabar), m'ha dit: "el teu mig punt pot haver servit per decantar l'encontre en el nostre favor", i realment tenia raó ja que, en vista de com ha anat, cada mig punt, cada punt, cada moment de lluita, de tenacitat i de resistència i de treure petroli de tot arreu ha servit per aconseguir una treballada victòria que ens omple de moral.

  Ja veurem la setmana vinent, amb el Maragall, un altre rival directe, com anirà. 

  Pel què fa al B, ha tingut una nova victòria, tot i que ha començat amb ensurt, després de la derrota del nostre nou Campió Social, en Javi González. Les victòries de l'M.A, del Povoa i de l'Andreu han capgirat la situació i han posat les coses a lloc. La resta de partides tenien bona pinta i s'ha acabat confirmant la victòria sense gaires patiments més. 

  Per acabar, m'agradaria destacar el Congrés G, que avui anava a Moià per jugar contra el Moià C, que està en lluita amb ells pel primer lloc de la classificació i la plaça d'ascens. Els congressistes han perdut, però pels pèls, per la mínima. Això els ha afavorit, ja que el sistema olímpic de puntuació ha fet que el Congrés G segueixi conservant el primer lloc, tot i la derrota, i per tant, si manté la seva excel·lent actuació, podria aspirar clarament a l'ascens.

 

Crònica del Congrés C, per Emili López.

Sant Quirze B 1.5 - 4.5 Congrés C

Abans de l'encontre

Variant apresa per  Pablo de com arribar a Sant Quirze: "c-33" "c-58"  i  "endavant", a més d'un bon esmorzar amb l'equip abans de jugar contra el nostre rival.

L'encontre

Un 4 ½ a 1 ½ a favor, és que no parem. Jon  guanya primer, és que no espera a ningú. El seu jove rival li cercava les taules però és quan el nostre últim taulell treu el seu talent, en un final de torres i peça li caça la torre. El següent, com sempre, Pablo. Una partida molt seriosa on ha dominat tàcticament al seu rival. Per altra banda Codina perdia la seva partida on el seu rival li guanyava qualitat en una teranyina teixida conscientment. Les tres partides eren molt igualades. El  Sr. Sáez  em comentava:  Nigalitze  farà taules, però jo conec el talent del nostre georgià i treu petroli del no res. Dit i fet, en una posició de taules guanyava la partida, ja que el seu rival no podia impedir la coronació del seu peó. En Carlos veia la seva partida superior i demanava les taules, i aquest cop el rival les acceptava. Jo crec que el seu rival llegeix les meves cròniques, hahaha. Finalment quedava jo, aquest cop no m'he deixat res i he guanyat. Jon, que no em perdona cap badada, havia vist que en un moment el meu rival em podia caçar. Tenia raó,  però era molt  difícil de veure i anticipar. Al final, el meu rival s'ha rendit. Una posició oberta on totes les peces es miraven a la cara, genial.

L'anècdota

L'equip D ha fet taules contra un rival molt fort. Molt meritori ja que el seu grup és molt fort.  L'equip del capità Jordi està  fent palesa la seva veterania, és un equip dur. D'altra banda, vull indicar que l'equip A ha guanyat. Des d'aquestes línies els vull donar molts ànims i suport!! Felicitats a tots dos equips!!

Conclusió

Perfecte,  l'equip va mirant endavant. Tot l'equip està a to i m'agraden  les sensacions que veig. Pablo, Jon i Nigalitze estan molt forts i garanteixen un punt.  Després, tenim la veterania de Sáez,  Marcelo, Codina,  Sapiña  i  Herrerias. Això és per un delegat un orgull. Bé, i  per últim un servidor, que passava per allà, hahaha.

Emili López.

Unes fotografies dels enfrontaments del primer i del segon equip.

* * *

6a. Ronda: 25/02/17
Maragall   -   Congrés
Comtal B   -    Congrés B

 

           

 

* * *

7a. Ronda: 04/03/17
Congrés    -    Gramenet
Congrés B    -   La Lira B

 

           

 

* * *

8a. Ronda: 11/03/17
Sant Martí   -   Congrés
Esplugues    -    Congrés B

 

           

 

* * *

9a. Ronda: 18/03/17
Congrés   -   Banyoles
Congrés B    -   Sant Boi C

 

           

 

* * *

 


Podeu tornar enrera a la pàgina d'escacs

Data de la darrera actualització: 19-02-2018